omaolo.fi
07.01.2021

Soi­ten koro­na­val­mius­ryh­män tie­do­te 7.1.2021

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu maanantaisin ja torstaisin sekä tarvittaessa ja pitää yllä tilannekuvaa. Varautuminen on suunnitelmien mukaista.

Soiten alueella on todettu yksi uusi koronavirustartunta. Tartuntaketju on selvillä ja altistuneet on kartoitettu. Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa ei ole hoidossa tällä hetkellä yhtään koronavirustartunnan saanutta. Tartuntojen lukumäärä viimeisen 14 vuorokauden aikana Soiten alueella on 6 ja ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana on 7,7 / 100 000 asukasta.

Koronavirusrokotukset ovat käynnissä Soiten yksiköissä. Tällä hetkellä rokotetaan koronaviruksen ensilinjan sote-henkilöstöä. Ikäihmisten sekä henkilökunnan koronarokotukset aloitetaan Soiten Hoidon ja hoivan asumispalveluyksiköissä viikosta 3-4 alkaen. Hoidon ja hoivan yksiköiden rokotukset kattavat n. 2000 henkilöä.

Koronavalmiusryhmä päätti, että Koivuhaan vastaanoton supistettua toimintaa jatketaan 7.3.2021 saakka. Tämä tarkoittaa sitä, että Koivuhaan lääkärin ja hoitajan vastaanotolle pääsee ainoastaan ajanvarauksella.

Koronavalmiusryhmä linjasi kokouksessaan myös, että laboratorionäytteenottopisteiden toimintaa supistetaan määräaikaisesti ajalla 18.1.2021 – 18.3.2021 seuraavasti:

  • Kälviän terveysasemalla labranäytteenotto 3 pv --> 2 pv / viikossa
  • Teerijärven terveysasemalla labranäytteenotto 3 pv --> 2 pv / viikossa
  • Alavetelin terveysasemalla labranäytteenotto 2 pv --> 1 pv / viikossa

Päätöksen pohjalla on NordLabin ilmoitus siitä, että se tulee vähentämään näytteenottotoimintaa Soiten alueella, jotta henkilökuntaa voidaan turvata korona-analytiikkaan. Vähennettävät yksiköt perustuvat jo aiemmin tehtyyn arvioon näytteenoton volyymitiedoista sekä palvelutarpeesta yksiköissä.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media