omaolo.fi
17.12.2020

Suo­si­tuk­set jou­lun viettoon

Esimerkiksi sukulaisvierailuja kannattaa tehdä vain, jos se on välttämätöntä. Jos joulun aikana aikoo kuitenkin tavata muita kuin läheisimpiä ihmisiä, etenkin jos aikoo tavata ikääntyneitä tai riskiryhmiin kuuluvia, tapaamisen turvallisuutta voi lisätä monin tavoin. 

Jos vierailee hoivakodissa tai tuetun asumisen yksikössä asuvan riskiryhmään kuuluvan läheisen luona, on tärkeää noudattaa tarkkaan henkilökunnan ohjeita.  

Omaa tartuntariskiä voi puolestaan pienentää välttämällä sosiaalisia kontakteja ennen pyhiä. 

Ensisijaista on muistaa pyhinä samat periaatteet kuin muulloinkin korona-aikana. Tärkeintä on noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja yrittää huolehtia turvaväleistä. Lisäksi voi käyttää kasvomaskia. 

Tes­tauk­seen myös jou­lun aikaan

Tärkeää olisi myös juhlapyhinä hakeutua testiin lievienkin koronavirukseen sopivien oireiden kanssa ja muuten pysytellä oireisena kotona.

Myös joulun aikana pääsee koronanäytteenottoon Soiten alueella. Koronaneuvontapuhelin 06 828 7499 palvelee arkipyhinä viikonlopun aukioloajoin, eli on avoinna klo 8-16 (24-27.12. sekä 31.12, 1.1.2021 ja 6.1.2021). Koronanäytteenottoon tulee hakeutua lievissäkin koronavirukseen viittaavissa oireissa viipymättä!

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media